AMPULLERDE ELEKTRİK TASARRUFU YAPMAK
Ampullerde Elektrik Tasarrufu Yapmak
Ampullerde Elektrik Tasarrufu Yapmak

Bu makalede sizlere anlatacağım konu Ampul seçiminin evinizdeki elektrik kullanımını ne kadar azaltacağıdır.Evlerimizde yanlış ampuller kullanmamızdan dolayı boşu boşuna harcadığımız elektrik bize fazla ücret olarak geri dönüyor.Bende bu boşa harcamanın önüne geçmeniz için tavsiyeler vermeye çalışacağım.

Sarı Ampulleri Kullanmayın

Eski model Sarı ışık veren ampuller pek çok yerde karşılaşmışsınızdır.Kendi evlerinizde bile hayla duruyor olabilir.Bu Ampuller beyaz ışık verenlere göre çok daha fazla elektriği boşa harcıyorlar.Beyaz ışık veren ampuller daha zayıf daha az aydınlatıyor diyenler olabilir bu aldığınız ampüle göre değişen birşeydir ama performans ücreti kıyasladığımızda Sarı Işık veren eski model Ampulleri kullanmamalısınız.En ucuza alacağınız beyaz ampüller bile performans ücret konusunda bu eski modellerin önüne geçecektir.İki Ampul arasındaki farkı birde şu açıdan anlatırsam tam olarak anlayacağını düşünüyorum herkezin.Eski model sarı ışık veren bir ampülün harcadığı elektriği anca 4 Tasarruflu ampul harcıyor.Yani nerdeyse bütün eviniz için 4 kat daha fazla elektrik parası vermekten kurtarıyor doğru lamba kullanımı... 

Karanlık Çökmeye Başladıktan Sonra Işıkları Açın

Işıkları ne zaman açtığınız bile sürekli kullanımda etki eden bir sorundur.Hava daha kararmaya yeni başlamışken ışığı açmanın nerdeyse hiçbir etkisi olmayacakken her tarafı aydınlatmaya gerek yok.Işığa gerçekten ihtiyacınız olduğu zaman ampulleri yakarak azda olsa kar edebiliriz.

İmkanınız Varsa Bir Elektrikçiden İyi Bir Ampul İsteyin

Yanlış anlaşılmayalım iyi ampul isterken ucuz olsun deyip. Bir kaç lira olsada tasarrufu diğerlerine göre daha iyi yapan ampul seçmeniz gene yararınıza olacaktır. Bir Ampul için bu kadar uğraşmaya ne gerek var diyenler olabilir onlarda emin olun yanlış düşünüyorsunuz eğer herkez şuan ampulde ve diğer seçimlerde tasarruflu olanı seçerse evinizdeki elektrik,su gibi faturaların gözle görülür bir şekilde daha az gelmeye başladığını farkedersiniz.Ayrıca Ampulleri internetten güvenilir markaların aralarakta evinizde kendiniz takmayıda tercih edebilirsiniz... 
 
 
 


Ampullerde Elektrik Tasarrufu Yapmak yazısı, Tasarruf,Ampul,Elektrik Tassarrufu,Elektrik Elektronik kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı