BASİT DOKUNUŞLAR İLE BAHÇE SÜSLEME VE ESTETİK BAHÇELER OLUŞTURMA
Basit Dokunuşlar ile Bahçe Süsleme Ve Estetik Bahçeler Oluşturma

Basit Dokunuşlar ile Bahçe Süsleme Ve Estetik Bahçeler Oluşturma

Bahçeler; her yerin betona bürünmesi ve şehirlerin tüm yeşil alanları yutarak betonlaşması sonucu bizleri modern hapishanelerde yaşamak zorunda bırakan sisteme karşı direnen ve evlerimize nefes aldıran yeşil alanlardır. Bahçeler; nefes aldığımız ruhumuzu deşarj ettiğimiz, ailemizle, eşimizle dostumuzla keyifli anlar yaşadığımız, yaz ve bahar aylarında güzel havaların tadını çıkardığımız alanlar olduğu için peyzajından dekorasyonuna ve süslemesine kadar her detayı, her ayrıntısı titizlikle ele alınmalı ve özen gösterilmelidir. Bahçelerinizi süslemeniz, bahçelerinize görsellik kazandırıp mevsimlik çiçekleri rengarenk bir bahçeye sahip olmak için sizin yapabileceğiniz basit uygulamalar ve dikkat etmeniz gereken püf noktalar var. Bunlar:

1 ) Kütük saksılar yapın


Bahçeniz için farklı boylarda geniş ağaç gövdeleri satın alarak ağaç gövdelerinin içlerini oyarak toprak dolduracak alanlar oluşturun. Daha sonra  bu alanları toprak ile doldurup mevsimlik çiçeklerden veya her mevsim açan rengarenk çiçeklerden ekerek bahçenize doğal saksılara ekilmiş çiçekler kazandırmış ve bahçelerinizi görsel olarak hem doğal hem de farklı bir hale getirmiş olursunuz.

2 ) Kullanmadığınız banyo küveti ve el arabalarını değerlendirin


Evlerinizde banyo dekorasyonu veya tadilatı sırasında yenilemiş olduğunuz küvetleri veya bahçelerinizde kullandığınız metal, ahşap el arabalarını atmayın. Bu nesneleri pembe, turuncu, açık mavi gibi renklere boyayıp içlerine toprak doldurun.  Toprak doldurduğunuz el arabasını veya banyo küvetini bahçenizde istediğiniz bir alan götürüp yerleştirin ve içerisine papatyalar, balık ağzı, lale gibi renkli, çiçekler ekin, renkli açan sarmaşıklar ile görselliğini artırarak bahçenize zarafet kazandırın.

3 ) Bahçenize küçük su alanları yapın

Bahçelerin vazgeçilmezi ve bahçelere farklı bir hava katan havuzları, su alanlarını mutlaka bahçenizde muhafaza edin. Bahçenizde havuz alanları yok ise büyük kamyon veya traktör lastiklerini kullanarak lastik boyunca bahçenizde çukur oluşturup lastikleri bu çukurun içine koyun. Lastik içlerini su geçirmez plastik ile kaplatıp etrafını kayrak taşları veya benzer taşlar ile çevreleyip, sonra su ile doldurun. Bu sayede bahçenizde su alanları oluşturmuş olursunuz. Lastik içine koyacağınız plastiği farklı renklerde tercih ederseniz su alanları farklı renklerde oluşacak ve estetik görünecektir.

4 ) Renkli Lastiklerden saksılar yapıp kuleler oluşturun



Bahçenize renklilik ve farklılık kazandırmak için yapabileceğiniz bir diğer uygulama da renkli otomobil lastiklerinden bulmak veya siyah otomobil lastiklerini istediğiniz renklere boyayarak renkli saksılar yapmaktır. Renkli lastikleri bir biri üzerine kule şeklinde dizip içlerini toprak ile doldurduğunuzda hem renkli bir kuleniz hem de lastik saksılarınız olacaktır. Saksıların içine istediğiniz renklerde çiçekler ekerek bahçenize görsellik kazandırabilirsiniz.

5 ) Renkli fıçılar kullanarak bahçenize renk katın


İş yerlerinin kullanmayıp attığı büyük ve orta boy fıçıları satın alarak veya tedarik ederek bahçenize getirip, istediğiniz canlı renklere boyayabilir, üzerlerine istediğiniz figürü çizebilirsiniz. Bu fıçıların içine ister toprak doldurup bitki ekebilir, isterseniz de sarmaşık ekerek farklı bir görsellik elde edebilirsiniz. Saksıları üst süte dizerek renkli bir kule elde edebilir ve kulenin etrafına küçük renkli çiçek saksıları koyarak çiçek kulesi oluşturabilirsiniz.

6 ) Ahşap sandıkları boyayın ve kullanın

Bahçeleriniz için görsellik amacıyla pazarcıların ve manavların kullandığı ahşap sandıklardan satın alıp turuncu, açık mavi, sarı, turkuaz gibi renklere boyayın. Bahçenizin istediğiniz alanlarına bu sandıkları yerleştirip içlerine saksılar koyup renkli çiçekler ekerek bahçenize görsellik kazandırmış ve kişiliğinizi yansıtan bahçe sahibi olmuş olursunuz.
Bahçe dekorasyonlarına çok yüksek bütçeler ayırmak yerine basit dokunuşlar ile tarzınızı yansıtan özel bahçeler dekore edebilir ve mutlu anlarınızı bu bahçede yaşayabilirsiniz.
 


Basit Dokunuşlar ile Bahçe Süsleme Ve Estetik Bahçeler Oluşturma yazısı, bahçe, bahçe düzenleme, değişik bahçe, bahçe için fikir, bahçe dekor kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı