ELEKTRİK TESİSATINIZI YENİLEMENİN TAM ZAMANI
Elektrik Tesisatınızı Yenilemenin Tam Zamanı
Evinizin iç organları ve daha doğrusu kılcal ve ana damarları olan elektrik tesisatınızın en fazla on yılda bir yenilenmesi gerektiğini biliyor muydunuz? Elektrik tesisatınız kullanıma bağlı olarak gerilim nedeniyle eskimektedir. En iyi kabloyu ve ya en kaliteli markaları kullansanız bile belli bir zaman sonra elektrik tesisatınızda eskimeler yaşanacaktır. Bu nedenle özellikle eski yapılarda tüm tesisatı yenilemeden önce bir eve yerleşmenizi tavsiye etmemekteyiz.
 
Eski zamanlarda yapılan binalarda halk arasında topraklama ve ya topraklı diye bilinen tesisat sistemleri bulunmadığı için bu binalarda yüksek voltajlı ürünler kullanmak çok tehlikelidir. Örneğin bir prize ve ya aynı buat bağlantısına bağlayacağınız çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi tüm elektrik tesisatınızın yanmasına ve ya kömürleşmesine neden olabilir. Bu nedenle bir ev almadan önce ilk baktırmanız gereken kısım elektrik tesisatıdır. Böylece eski tesisata sahip evin tüm elektrik tesisatını değiştirerek ileride karşılaşabileceğiniz elektrik kaynaklı felaketleri önlemiş olursunuz.
 
Elektrik tesisatı yenilemesi bilinenin aksine kolay ve uygun masraflı bir iştir. Özellikle de yenilenmemiş elektrik kablolarının nelere neden olabileceği düşünülünce tesisatınızı yenilemek çok çok düşük bir maliyettir.
 
Topraksız bir elektrik tesisatı en ufak şimşek ve ya yıldırım düşmesinde evinizde prizlere bağlı olan tüm elektronik ev aletlerinizi bozulmasını ve kullanılamaz hale gelmesini sağlamaktadır. Bu nedenle evinizi elektrik tesisatında topraklı priz kullanımı önemle tavsiye etmekteyiz.


Elektrik Tesisatınızı Yenilemenin Tam Zamanı yazısı, Elektrik Tesisatınızı Yenilemenin Tam Zamanı kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı