EVİNİZİ TAŞINMANIN KOLAY YOLU!
Evinizi taşınmanın kolay yolu!
Şu anda bu yazıyı okuyorsanız eğer ya bir kiracı ya da yeni bir ev almış çiçeği burnunda ev sahibisinizdir. O yüzden bu yazılanları dikkatlice dinleyin derim . Çünkü gerçekten işinize yarayabilir ve sizi büyük masraflardan kurtarabilir. Şimdi dilerseniz şu konuya soru ve cevap eşliğinde bir girelim.
Soru: Ev sahibim bana" Evimden 1 hafta içinde evden çık." dedi. Sizce ne yapmayılım ?
Cevap: Ev sahibiniz ile bir kontratınız varsa kontrat bitene kadar çıkmama hakkınızı kullanın. Size çeşitli mobbingler yaparsa bile çıkmayın. Çünkü yasal olarak eliniz güçlü ve size hiç bir şey yapamazlar. Ama kira kontratınız yoksa yandınız demektir. Çabucak tabanlara kuvvet deyip kiralık ev aramaya başlayın.
Soru: Kiralık ev buldum ama içerisi çok bakımsız bütün bunları kim karşılayacak ?
Cevap: Bu tür şeylerden tamamen ev sahibiniz sorumludur ama bu durum pek umurlarında olmaz. Siz siz olun eğer evde çok aksaklık varsa o evi tutmayın .
Soru: Evi kiraladım ve ev sahibi ile görüşme halindeyim kira kontratından hiç bahsetmiyor ne yapmalıyım ?
Cevap: Efendim ev sahibi ile buluşmadan önce kırtasiyeden iki adet kira sözleşmesi alınız.Bu sizin ilk önceliğiniz olsun çünkü hiç bir ev sahibi kiracı ile sözleşme imzalamak istemez. Uyanık olun ve sözleşmeyi siz ona dikte edin. Yoksa ileride ev sahibiniz´in Almanya´dan oğlunun geleceği tutar. Tüm düzeniniz alt üst olabilir. (O oğul hiç bir zaman Almanya´dan gelemeyecektir)
Soru: Ev muhiti nasıl olmalı ?
Cevap : Benim tercihim merkeze ne çok yakın ne çok uzaktır. Çünkü ikisinin ortasını bulamazsınız çok sıkıntı yaşarsınız. Mesela uzakta ev tutarsanız dolmuşa para kaptırırsınız , yakında ev tutarsanız da şehrin gürültüsünden dert yanarsınız. En iyisi ne uzak ne yakında ev tutmaktır. Birde unutmadan bulunduğunuz daire aile apartmanı olmasın ve altında dükkan olmasın. ,
Soru: Evden acil çıkmam gerekli ve bu süre zarfında bütün eşyaları nasıl paketleyeceğim ve nasıl taşıyacağım ?
Cevap : Kiracılar evlerini sürekli taşıdıkları için bu işi çok iyi bilirler ve taşındıkları kolileri , çuvalları çöpe atmazlar . Ama sizin attığınızı varsayarsak her hangi bir marketin önünde boş kolilere talip olup onları eşyalarınızın kutusu yapabilirsiniz . Taşımaya gelirsek bu ülkede insanlık ölmediyse arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Eğer insanlık ölmüş derseniz de çeşitli taşıyıcılar tutup belirli bir fiyata yüklerinizi taşıta bilirsiniz. Bu arada taşıyıcı arkadaşlar bayram günleri epeyce bir fiyat talep edebiliyor .
Bu soru cevaplar sonunda sizlere bir kaç bilgi vermek istedim. Şimdi asıl konumuza geçelim ve dikkat edeceğimiz diğer konulara geçelim. İlk olarak fazla görünen yatak, döşek ve elbiseleriniz´den kurtulun. Yatakları hurçlara , elbiselerinizi de bavullara doldurun odanın ortasına koyun.Yükünüzün havasını alarak daha hafifletebilirsiniz. Ardından diğer eşyalarınızı güzelce koli leyin . Kolileme esnasında kırılacak eşyalarınızı gazete kağıdına sararak yerleştirin. Tabi bu işlemleri yaparken keçeli kalemlerle neyin nerede olduğunu da yazın. Koltuk, çekyat ve diğer mobilyaların aparatlarını sökün ve düzenli bir şekilde istifleyin. Özellikle vidaların olduğu poşetleri iyi belirleyin . Buz dolabınızı gideceğiniz günün en sonunda evden çıkartmayı da unutmayın ve yeni evinize ilk olarak da buz dolabını ve diğer mutfak eşyalarını yerleştirin. Bu size gerçekten büyük kolaylık sağlayacak.
Unutmadan birde aileniz için 1 haftalık giyecek ve yiyecek çantası hazırlamayı da unutmayın. Çünkü o hengamede açlıktan şekeriniz düşebilir. Ve üstleriniz kirlenebilir. Taşınma esnasında nakliyat şirketlerinin bilinir ve güvenilir olanını seçin. Yoksa Allah korusun başınız belaya girebilir. Eşyalarınızı taşıyan emekçi kardeşlerimizi de ara sırada içecek ve yiyecek ikram etmeyi unutmayın derim.
 


Evinizi taşınmanın kolay yolu! yazısı, evden eve, evden eve nakliyat, nakliyat firması kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı