EVLERİMİZİN VAZGEÇİLMEZİ ORTA MASALAR VE 6 FARKLI ORTA MASA ÖRNEĞİ
Evlerimizin Vazgeçilmezi Orta Masalar ve 6 Farklı Orta Masa Örneği

Evlerimizin Vazgeçilmezi Orta Masalar ve 6 Farklı Orta Masa Örneği

Orta sehpalar evlerimizde özellikle oturma odalarımızda, salonlarımızda, bazen genç odalarında isteğe bağlı olarak da yatak odalarında kullandığımız  mobilyalardır. Kimi zaman sadece bir mobilya olarak dekorasyonun bir parçası kimi zamanda fonksiyonel bir mobilya olarak hem hayatımızı kolaylaştıran hem de dekorasyonlarımızda görselliği ortaya çıkaran mobilyalar olarak hayatımızda yer alır. Orta masa dekorasyonları çok fonksiyonel görevler üstlenir. Özellikle salonlarda yer alan oturma gruplarının estetik olarak tamamlayıcısı, geniş odaların boş görünmesini önleyen ideal bir yardımcı, oda içinde sergilemek istediğimiz süsleri sergileyeceğimiz bir teşhir alanı, kitap, gazete, dergi gibi okuduğumuz şeyleri koyabileceğimiz bir kitaplık olarak hayatımızı kolaylaştırıcı ve fonksiyonel özelliklere sahiptir. Dekorasyon aşamalarında dikkatli olarak seçmemiz gereken orta masalar titiz bir seçim ile hem oturma gruplarınızı daha zarif bir hale getirir hem de  daha zarif ve daha estetik bir ev dekorasyonu sahibi olmanızı sağlar.

Orta masa dekorasyonu için öneriler

1 ) Klasik Orta masalar



Klasik orta masa dekorasyonlarında orta masanın görevi dekorasyonu tamamlayan mobilya olmaktır. Ahşap ve lake den tercih edeceğiniz klasik orta masa ile oturma odanızı, salonunuzu  daha dolu gösterebilirsiniz. Tercihiniz cam yüzeylere sahip orta masalar olduğunda ise orta masa altına renkli mumları koyarak, çiçek vazoları gibi süs aksesuarlarını yerleştirerek salonunuzu süsleyebilirsiniz.

2 ) Yuvarlak orta masalar

 
Orta masalar geleneksel olarak hep dikdörtgen şekillere sahip olmuş ve hayatımızda hep bu şekilleri ile yer almıştır. Ancak günümüzde gelişen mobilya teknolojisi ile istediğiniz şekillere sahip orta masalar üretilebilmektedir. Yuvarlak orta masalar kenarları cam, orta kısımları ahşap  malzemeden yapılmış ve ham hali ile özel bir görselliğe sahip olduğundan kullanılacağı odaya da görsellik katacak ve kullanacağınız odayı daha zarif hale getirecektir. Özellikle iki veya üç  yuvarlak orta masanın bir araya getirilmesi ile oluşturulan orta masalar geniş salonları hem daha dolu hem de daha estetik bir hale getirecektir.

3 ) Aykırı orta masalar


Günümüzde farklı düşünen bireyler hayal güçlerini kullanarak aykırı dekorasyonlara imza atıyor ve bu dekorasyonlarına uygun aykırı orta masalar kullanıyorlar. Paletlerden yapılmış farklı orta masalar, ağaç kütüklerinden yapılmış orta masalar, ağaç motifleri halinde tasarlanmış ve ağaç renklerine boyanmış orta masalar, hareketli sistemlere sahip, çekmeceleri alt kısımlarında olan ve açıldığında masanın uzantısı haline gelen demir malzemeden yapılmış aykırı orta masalar ile aykırı dekorasyonlarınızı daha görsel hale getirebilir ve hayal ettiğiniz dekorasyonu gerçekleştirebilirsiniz.

4 ) Fonksiyonel orta masalar



Orta masaları hem dekoratif özellikleri ile hem de fonksiyonellikleri ile hayatımızda yer alırlar. Özellikle; süs aksesuarlarının orta masa altında veya çevresinde teşhir edilmesini sağlayan orta masalar; ortası bölmeli etrafı kitaplık şeklinde dizayn edilmiş orta masalar,  alt kısmı cam ile kaplanmış ve orta katman oluşturulan ve renkli süs aksesuarlarının sergilendiği alanlara sahip orta masalar, kendinden şekilli, süs aksesuarları bulunan ağaç veya bambudan yapılmış ve klasik renklere boyanmış orta masalar ile oda dekorasyonlarınızı daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz.

5 ) Puf koltuklara sahip orta masalar



Orta masalar özellikle yatak odalarında kullanılan ve hem elbiselerin üzerine konulduğu hem de  üzerine puf koltuklar konularak oturma alanı oluşturup makyaj koltuğu haline getirilebilen orta masalar kullanılarak yatak odalarında eşya fazlalığından kurtulmanızı sağlayabilir, oturma odalarında, salonlarda kalabalık misafirleriniz için oturma alanları yaratarak misafirlerinizi ağırlayabilmenizi sağlayabilirsiniz. Bu tür orta masalar karkas ve çerçeve olarak sağlam malzemelerden yapıldığından korkmadan kullanabilirsiniz.

6 ) Akvaryum orta masalar


Evlerinde balık besleyen, akvaryumların verdiği rahatlama hissi ve görselliği yaşamak isteyenlerin tercih ettiği ve oturma odalarını daha güzel bir hale getiren akvaryum orta masalar ile hem balık besleyip rahatlama duygusunu yaşayabilir hem de odalarınızın görselliğini artırarak farklı, aykırı ve görsel bir dekorasyona imza atabilirsiniz.
Orta masa dekorasyonları için çok farklı seçenekler bulunduğundan rahtlıkla seçimler yapıp kafanızdaki ihtiyaçlara cevaplar veren orta masalara sahip olabilirsiniz.
 


Evlerimizin Vazgeçilmezi Orta Masalar ve 6 Farklı Orta Masa Örneği yazısı, ev, masa, masa örnekleri, zarif orta masa, kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı