HALI VE PERDE TEMİZLİĞİNDE DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?
Halı ve Perde Temizliğinde Doğal Yöntemler Nelerdir?
Halı ve Perde Temizliğinde Doğal Yöntemler Nelerdir?

Zaman öyle bir zaman ki her şey az da olsa kıyısından köşesinden biliniyor ama iş uygulamaya geldiğinde ise tıkanmalar yaşanıyor. Her alanda bu konu üzerinde durulur. Gelin biz bu kez sizler için neler hazırladık ona bakalım. Özellikle ev hanımlarına sesleneceğiz.
 Sizlerde saatlerce internette dalıp,’’ neler çıkmış, neler alsam, hangi ürünleri kullansam?’’ diye düşünmeye mi başladınız?  Gündemi takip edece zamanınız yok ama yanlış bilgilerle de uygulama yapmaktan kaçınanlardan mısınız? Yeni bilgilere aç ama uygulamaya geldiğinizde ise tıkanıyor musunuz? Haydi, bu defa bizlerin size sunacağı önerilere kulak asın. Zamanınızı ayırın ve evinizin sağlıklı olmasında katkıda bulunun. Bunu siz yapmazsınız, kimse yapmayacak değil mi?
Halı temizliğinden bahsetmek isabetli bir karar olur. Odaların her alanında yer kaplayan, görsel birer manzara olan halıların bakımı da bir o kadar özenli olmalı. Bütün tozu, evin içinde bulunan dumanı ve kokuyu hapseden, en gizli bakteri alanları. Hemen telaşlanmanıza gerek yok, işin kuralını bildiğiniz takdirde artık her şey sizin elinizde olmuş olacak. Çocukların oyuncuklarından kalan kalıntılar, masada yenmeyen yemeğin halıya dökülmüş artıkları, makyajınızı tazelerken döktüğünüz kremler, mutfakta salata yaparken unuttuğunuz yağı eklerken damlayan yağ taneleri… Banyoda deterjanların iz kalıntıları, derine yapışan saçlar, iyi süpürmediği takdirde halıya dolananlar. ‘’Evet!’’ dediğinizi duyar gibiyiz.
Kullandığınız halının cinside önemli, derine hapsolan, yüzeyde belli olmayan pek çok görüntü olabilir. Sıklıkla silmenize rağmen lekelere çare bulamadınız, aynı izlerden mustarip misiniz? O halde evinizde bulunan sayacağımız şu ürünlere de bir göz atmanızı öneririz.
Karbonat
Mısır nişastası
Kuru nane
Yemek tarifi değil, bu defa halı temizliğine girişiyoruz. Yapmanız gereken bu ürünleri temin etmeniz. Sonrasında aşamalar şöyle devam ediyor. Halınızın üzerine mısır nişastasını serpin, isterseniz lekeli olan bir alana, isterseniz halını tamamıma. Vereceğimiz uygulama tüm halının yüzeyi için uygun olan bir tariftir.
Mısır nişastası, halının yüzeyinden derinine inmiş olan kirleri derinlemesine temizlemek için yardımcı olacaktır. Ardından üzerine karbonu ekleyin. Karbon ise gün boyunca evinizde olan ve haftalarca biriken tüm unsurların halı üzerinde oluşmuş kokusunu alacaktır. Kuru nane tıpkı yiyeceklerde kullandığınız aşamaya benziyor. Koku giderici ve sağlıklı bir atmosfer yaratma konusunda size ek destek sağlayan bir ürün.
Bu üç güzel sihirli buluşu halınıza serptikten sonra bir saat kadar bekletin. Bu karışımı halınızın iyice emsin, tüyler içine çeksin, hemen sonrasında da elektrikli süpürgenizle süpürün. Ovalamadan, silmeden, ıslatmadan sadece süpürün. Bütün yüzey temizlendikten arap sabunu ile silin, sonra sirkeli su ile parlatma aşamasına geçebilirsiniz. Temizlenmiş, hafiflemiş, en önemlisi kirlerden arınmış bir halı ile yaptığınınız temizliğin sonucunu görmüş olacaksınız.
 
Bütün o kir, toz, duman sadece halıların içine mi hapsoluyor? Tabii ki hayır. Görünen en şık yerde de göze batıyor. Kimi zaman ise gözden kaçıyor. Camlarınıza şık bir görüntü veren perdelerden bahsediyoruz. Her keseye, her zevke uygun olan perdelerde değişmeyen tek gerçek en geç ayda bir yıkanması olacaktır. Bu durum kalın perdelerde üç ayda bir gibi bir süreye ulaşıyor. Görüntüler hoş ama onları çıkarmak, yıkamak ve yeniden takmak zor olabilir ama biz her zaman sağlığı düşünüyoruz, bunu unutmamalıyız. Güzel koku ve parlak görüntü bizim için esas olan noktadır.
Perdeleriniz otuz ile kırk derecelik sıcaklıkta ki suda yıkanmalıdır. Bu ayrıntıyı unutmadan tarife başlıyoruz. Büyük bir leğen temin etmenizi öneririz. Ilık olan suyun içine vereceğimiz ürünlerinden ekleyerek başlayın. Bunun başında toz şeker geliyor. Kulağa değişik gelebilir ama temizletmek için bir kabın içine toz şeker eklerseniz, beyazlatma aşamasında size yardımcı olacaktır. Bir kaşık çamaşır sodası, tuz ve doğal limon suyunu kovanın içine eklediğinizde üzerinde tüllerinizi bastırdığınızda ve müddet beklettiğinizde siz de zaten sonucu görmüş olacaksınız. Kir ve lekeler kendini bırakacak, sağlıklı bir temizliğin ise meyvesini almış olacaksınız. Bir iki saatlik bekleme sürenizin olduğunu belirtelim.
 
 


Halı ve Perde Temizliğinde Doğal Yöntemler Nelerdir? yazısı, Halı,Perde, Temizli, Doğal Yöntemler kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı