MOBİLYA YERLEŞİMİNDE ALTIN KURALLAR
 Mobilya Yerleşiminde Altın Kurallar
 Mobilya Yerleşiminde Altın Kurallar


Dekorasyon sırasında mobilya düzeni en zor işlerden birisidir. Bu nedenle karşınızda yerleştirilmesi gereken boş bir oda varsa bazı kuralları takip ederek başarılı bir dekorasyon çalışması gerçekleştirebilirsiniz.
 İşte mobilya yerleşiminde mutlaka uygulamanız gerekenler:
Mobilyaları duvarlara dayamayın
 
Mobilyalarınız duvardan ne kadar uzak durması gerektiğini odanızın büyüklüğü belirleyecektir ama çok küçük alana sahip odalarınız varsa bile duvar ile mobilya arasında en az 5 cm boşluk bırakmanız mobilyanızın zarar görmesine, duvar boyasının sıyrılmasına ve odanızın biraz daha geniş görünmesine neden olur.
Dengeyi sağlayın
 
 Mobilya düzenleme
ve yerleşiminde denge her zaman dekorasyonun en önemli ayrıntılarından biridir. Bundan dolayı oturma odanızda yerleşim planı yaparken ihtimal dahilinde olan tüm yerleşim alanlarını ve konumlarını yeniden değerlendirmelisiniz. Sahip olduğunuz tüm küçük veya büyük dekoratif aksesuarları odanın bir yerine asla yığmayın.
Doğru boyutta halılar kullanın
 Parça şeklindeki halılar bulunduğu bölgenin üzerindeki bütün mobilyaları kapsamalıdır. Bu sebeple doğru değerlendirmeleri yaparak, mobilyanıza sadece renk değil boyut olarak da uygun olan halıları seçmelisiniz.
Aydınlatmayı unutmayın
 Aydınlatma her odanın en değerli ihtiyaçlarından birisidir ama buna rağmen çoğunlukla yeterli önem verilemez. Her zaman mekanlarda tavan, yer ve masa lambalarından oluşan karışık bir aydınlatma kullanılmalıdır.
 Koltukların ve ü sandalyelerin arkasında duran yer lambaları farklı bir görünüm oluştururken, masa ve sehpa üzerinde yer alan lambalar ise sıcak bir ortam sağlamaktadır. Eğer pencerelerden gelen doğal ışık yeterli gelmiyorsa aydınlatma seviyesini arttırabilirsiniz.
 


Mobilya Yerleşiminde Altın Kurallar yazısı, Mobilya, Yerleşimi, Altın Kurallar,mobilya ustası kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı