PARKE VE LAMİNAT DÖŞEME USTASI
Parke ve Laminat Döşeme Ustası
Evine parke döşetmeye karar verenlerin aklında beliren ilk soru Laminat parke döşeme mi daha iyidir yoksa masif parke döşeme mi? Bu sorularınıza yanıt bulabilmeniz için bir kaç karşılaştırma yapalım.
 
Laminat parke kağıdın üzerine reçine emdirilerek istenilen desenin verilmesi ardından üst üste eklenerek hazırlanmaktadır. Masif parke ise daha geleneksel bir parke çeşididir. Kalın kalasların ince ince kıyılmasıyla oluşturulan masif parke kurutularak elde edilir.
 
Laminat parke 4 ilâ 6 mm kalınlığında kolay birleştirilebilen fabrikasyon malzemelerdir. Masif parke ise 8 ilâ 10 mm kalınlığında kalaslar olarak döşendikten sonra üzerinden 2 mm kadarlık kısmı zımparalanarak cilalanır. Bu işlem ortalama on gün sürmektedir. Laminat parke ise ortalama bir daire için bir günde döşenebilmektedir.
 
Laminat parke fabrika üretimi olduğu için cilalı bir yapıya sahiptir. Suya neme ve sıcaklığa masif parkeye oranla çok daha dayanıklıdır. Masif parkenin ise neme ve sıcaklığa dayanıklılığı çok düşüktür. Ayrıca herhangi bir hasarda masif parkenin değiştirilmesi ve ya tadilat yapılması laminat parkeye nazaran çok masraflı bir işlemdir.
 
Bir çok kişi renk seçeneğinin fazla olması nedeniyle Laminat parke kullanmayı tercih etmektedir. Bunun yanı sıra fabrikadan cilasız olarak alınan masif parkeler evde cilalanacağı için rengine önceden karar verilemez.  Bu kriterler söz konusu olduğunda laminat parke döşetmek her halükarda daha iyidir. Bu nedenle sitemizde siz değerli ziyaretçilerimiz için birbirinden iyi parke ve laminat döşeme ustası bulunmaktadır.


Parke ve Laminat Döşeme Ustası yazısı, Parke ve Laminat Döşeme Ustası kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı