SU KAÇAĞI TESPİTİNDE EN İYİ FİRMALAR USTAYERİ´NDE
Su Kaçağı Tespitinde En iyi Firmalar Ustayeri´nde
Su Kaçağı Tespitinde En iyi Firmalar Ustayeri´nde

Sıhhi tesisatçılık günümüzde modern cihazlarla büyük bir işbirliği içinde yürütülmektedir. Isıtma, temiz su, atık su, sızıntı gibi birçok sorunda, müşterilerin en büyük şikayeti olan, çözümün ardından arkada kalan toz yığınları artık tarih olmuştur. Gerekli cihazlar ile dairelerde yaşanan tesisat problemleri çok rahat bir şekilde, çevreye zarar vermeden çözüme kavuşturulabilmektedir. Su kaçağı tespiti için kullanılan elektronik cihazlar sayesinde, fayanslar kırılmıyor, hatta çizik dahi almıyor. Üstelik tespit edilen kaçağın yeri tam olarak bulunabilir ve müdahale işlemi tesisat içine enjekte edilen solüsyon ile gerçekleştirilebilir.
Su kaçağının varlığından nasıl haberdar olunur?
Su kaçağı kendisini zaman içinde belli eden bir sorundur. Yüzeyin altında bir boru eskimiş ya da darbeye maruz kalmış olabilir; bu durumda borunun işlevini yitirmesiyle beraber sızıntı yapmaya başlar. Betonun içine sızan su ise, zamanla duvarlarda nem, küf ve sararmalara neden olur. Alt kat dairenin tavanında da benzer renk değişimleri meydana gelir. Bu ciddi durumların uzantısı da sağlık sorunlarıdır. Özellikle astım ve romatizma hastalarının içinde bulunmaması gereken bir ortam oluşur.
Su kaçağının varlığını tespit etmek ile kaynağını bulmak ayrı şeylerdir. Su kaçağı tespiti için daire sahibinin kontrol etmesi gereken ilk yer su sayacıdır. Daire içinde hiçbir suretle su kullanımı olmuyor ancak bu durumda bile su sayacı işlemeye devam ediyorsa, su kaçağının varlığından şüphe edilmesi gerekir.
Su kaçağının varlığından kaygı duyuluyorsa bir uzmana başvurmak gereklidir. Çünkü her yanlış tahminde evinizin içi inşaat alanına dönüşür. Genellikle banyo, tuvalet gibi günlük kullanımı sık olan yerlerde su kaçağı belirir ve bu da haliyle hayatı olumsuz etkiler. Günümüz teknolojisinin gelişmesindeki ana gaye, zaman tasarrufu sağlamak ve çevreyi asgari ölçüde kirletmek üzerine kuruludur. Bu esasla, sıhhi tesisatçılık sektörü de teknolojiden faydalanmaktadır. Su kaçağı tespiti için, eski usulün dışında, bilinen iki elektronik yöntem kullanılmaktadır.
  • Elektro Akustik; hassas ses frekanslarını tespit eden cihaz
  • Termal Kamera; sıcak suyun geçişini görüntüleyen cihaz
Yüzeyin altında bir kaçak varsa, nokta tahmini yapmak gerekir ki müdahale aşamasında çevre kirliliği minimum düzeye indirgensin. Bu amaçla geliştirilen ve daha çok havuzlar, banyo, tuvalet gibi yerlerde; kısacası şebeke suyu tesisatının olduğu yerlerde kullanılan Elektro Akustik cihazı beklenen verimi sağlamaktadır. Tesisatta bir tane delik olabileceği gibi birkaç tane delik de olabilir. Böylesi bir durumda su kaçağı tespiti için cihaz kullanmak elzem hale gelmektedir. Boruda sızıntı yapan su, akışkan sudan farklı bir frekansa sahiptir; daha düzensizdir. Hassas frekans ölçümü yapan cihaz da bu farklı sesi ayırt eder. Dolayısıyla kaçağın yeri tam ve kesin olarak bulunur.
Sıcak suyun dolaşımı sırasında bir kaçak şüphesi varsa termal kameralı yöntem kullanılır. Tesisata sıcak su verildikten sonra kamera boruların üzerine tutulur ve görüntülenme sağlanır. Görüntüde kaçak beliriyorsa, işaretlenir ve müdahale yapılır.
Su kaçağı birçok yerde olabilir. Bunlardan birisi de su depolarıdır. Su deposu, eğer doğru izolasyon ile kaplanır ve içinin temizliği yapılırsa çoğu zaman ömürlük bir kullanım sunar. Suyun sağlıklı olması, zaten önemli bir konu iken depolarda biriktirilen suyun kesinlikle önemsenmesi gereken bir konu olduğu aşikardır. 4 ile 25 dereceleri arasında yaşayabilen mikroskobik canlılar, su deposuna giriş yaparsa, suyu kullanan her kişiyi ciddi sağlık sorunları bekliyor demektir. Su deposunda kaçak varsa, müdahalesi için poliüretan esaslı bir köpük enjekte edilir. Bu madde boru içindeki su ile karışır ve kaçağın kaynağına doğru ilerler. Sızıntı yapan deliğe yapışan madde, deliği içerden kapatır. Bu sayede hem iş masrafı azalır, hem de olası birçok delik eş zamanlı kapatılır.
Su kaçağı tespiti bazen gereklidir bazense (su deposu örneği gibi) gereksizdir. Kullanılan kimyasalın delikleri kapatma özelliği sayesinde tespite ihtiyaç duyulmayabilir. Kimyasal kapatıcı kullanılan diğer bir su kaçağı da havuzlarda oluşanıdır.
Havuzda su kaçağı varsa, tespit aşamasında birkaç gözlem yapmak gerekir. Havuz ısıtılıyorsa buharlaşma oranını hesaba katmak gerekir. Mesela 50 metrekarelik bir havuzda, 1,5-3 mm seviyelerinde su azalması gözlemlenmişse bu normaldir. Daha fazlası kaçağa işaret eder. Lamba girişleri, havuz kevgiri kontrol edilmeli; havuzu boşaltıp dip emiş hattına bakmak gerekmektedir. Su kaçağı tespiti için belirtilen unsurlara uzmanlar bakıp karar verirler. Havuzda kaçak kesin olarak varsa, insan sağlığını tehdit etmeyen şeffaf bir kapatıcı tüm yüzeylere iyice yedirilerek uygulanır. İki kere aynı işlem gerçekleştirilir ve belli bir sürenin ardından yüzeyler yıkanır. Artık delikler kapanmış ve olası deliklerin oluşması da engellenmiştir.
Su kaçağı tespiti önemlidir çünkü tespit süresi ne kadar uzarsa, hasar o kadar büyür. Duvarlar nemlenir, küflenir, ekonominiz sarsılır; israf edilen suyun da haddi hesabı yoktur. Evinizde, su deponuzda, kombinizde ya da havuzunuzda su kaçağından şüpheleniyorsanız, kaygılarınızı gidermek için bile olsa uzmanlarla irtibat kurmanız salık verilir. Cüzi bir miktar ücret vererek su kaçağı tespiti yaptırmak mümkündür. Tesisatınızın bakımını yaptırmak da olası sorunları büyük oranda ortadan kaldıracaktır.


Su Kaçağı Tespitinde En iyi Firmalar Ustayeri´nde yazısı, Su Kaçağı, Tespiti, En iyi Firmalar, Ustayeri, İstanbul su kaçağı kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı