TAŞINMA DENEN SIKICI İŞ...!
Taşınma denen sıkıcı iş...!
Taşınma denen sıkıcı iş!..

Yeni ev aldım taşınıyorum. Oturduğum ev artık küçük geliyor taşınıyorum. Görevim gereği atamam çıktı taşınıyorum. Bu şehir çok yorucu geliyor, diğer şehirde yaşam şartları çok daha rahat ve kolay ailece oraya taşınmaya karar verdik..
Yaşamımızın ayrılmaz parçalarımızdan, yorucu bir o kadar da istemeyerek yerine getirdiğimiz işlerden biri taşınmak. Her ne kadar istemezsek de taşınma aşamalarında yapılması gerekli dikkat edeceğimiz konuları hatırlamadan geçmememiz gerekiyor.
İş akışı yapmak ilk etapta gerekli
İşe öncelikle yeni taşınacağımız mekânı etüt etmekle başlamamız gerektiğini hatırlatmadan geçmeyelim. Taşınacağımız yeni evin büyüklüğü, mevcut evdeki eşya kapasitesini alabilirliği, hangi odaya hangi eşyaların yerleştirilebileceği, tamamlanması gereken eşyaların tespiti konusunda aile bireylerimizle bir liste yapılıp taşınma öncesinde bunların tespiti, taşınma esnasında işlerimizi kolaylaştırıcı faydalar sağlayacaktır.
Bir kaç nakliye firması araştırılıp verdiği hizmetler hakkında bilgilenmeli
Taşınma tarihini belirledikten sonra tek nakliye firmasına bağlı kalmayıp birkaç firma ile kontak kurmamız verdiği hizmetler ve fiyatlama konusunda bilgilenmemiz gerekiyor. Birkaç firmadan alacağımız fiyat teklifi sonucu pazarlık usulüyle en iyi hizmeti verebilen firmayı tercihte bulunmak doğru seçimlerden biri olacaktır.
Taşınmanın kolay olması konusunda neler yapılmalı?
Taşınmayı kolaylaştırmak, yorucu olmadan bunu sağlayabilmek için işin bir ucundan tutulmalı ve toplanmak konusunda aile bireyleriyle iş bölümü yapılmalı veya bu konuda büyük parçalar, taşınamayacak eşyalar haricinde herkesin şahsi eşyasını toplaması ve kolay bir biçime indirgenmesi sağlanmalıdır.
Toplanan eşyaların yeni mekânda kolay bulunabilmesi için ne yapılmalı?
Toplanan eşyalar nakliye firmaları elemanları tarafından yeni mekânda ortalığa atılarak karmaşık bir şekilde istiflenir. Yerleşeceğiniz odalarınızda eşyalarınızı o karmaşada arar durursunuz. Buna sebebiyet vermemeniz için eşyalarınızı koyup üzerini bantladığınız kolilerin üzerine eşyalarınızın cinsini ve adınızı yazıp kolay bulunur ve yerleştirilir duruma gelmesini sağlarsınız.
Bu aşamanın hazırlanmasında dikkat edilecek en önemli husus kırılacak eşyaların güvenli ve sağlam bir şekilde toplanıp paketlenmesidir. Bu tür eşyalarınızı asla nakliye firmasının elemanlarına bırakmayın. Stokladığınız gazete ve ambalaj kâğıtlarıyla cam eşyalarınızı içinden ve dışından kırılmayacak şekilde sarın. Kolinin içini yanlardan, aralardan ve üstten kâğıtla doldurup sıkıştırın. Kapattığınız kolinin üzerini sıkı bir şekilde bantlayarak üzerine “Kırılacak Eşya” ibaresini mutlaka yazın.
Giyim eşyalarınızı hurçların içine koyarak fermuarlarını kapatın. Hurç kullanmak istemiyorsanız Büyük boy battal poşetlere bu giysilerinizi koyarak ağzını bağlayın. Giyim, mutfak malzemeleri ve kırılacak eşyalarınızı bu tarzda hazırlayıp kullanıldıkları yerlerde tutun ve yeni yerde aynı yerlere bırakılmasını sağlayın. Mutfakta kullandığınız eşyalarınızı nakliye firmasına hacet kalmaksızın daha öncesinden götürüp gereken yerlere yerleştirin. Bu sayede taşındığınızda ekstra bir işten kurtulmuş ve daha az yorulmuş olacak, zamandan kazanacaksınız.
Eşyaların başında olun, hasara oluşmasına karşı elemanları uyarın
Ev taşınması esnasında gelen elemanlar işin profesyoneli gibi görünmelerine karşın büyük demirbaşların sökülmesi ve araca taşınması sırasında çarpmalara ve eşyalarda hasarların oluşmasına sebebiyet verebilir. Söküm ve montaj aşamalarında dikkatli çalışmalarını ikaz ederek bu işlemlerde onların başında olun. Eşyaların elemanlar tarafından gerekli odalara yerleşimi esnasında paket, koli, havaleli eşyaların yerlere yavaşça konulmasını önleyin. Dikkatli konulmayıp sürüklenen eşyalar zemininizin ve parkelerin çizilmesini sağlar. Evinizden çıkaracağınız en son eşya buzdolabınız olmalıdır. Son ana kadar fişini çekmeyin. Bu işlem içindeki yiyeceklerin ısınması ve buzların çözülmemesi için sağlıklı bir çözümdür. Taşınma bitiminde çıktığınız evinizin odalarını son bir kez kontrolden geçirerek unutulan bir şeyin olup olmadığına bakın. Yeni taşındığınız yerde eşyalarınızı açmak, size yardım etmek isteyen eş, dost, akraba ve tanıdıklarınızı ilk günden davette bulunmayın. Ana eşyalarınızı gereken odalardaki yerleşiminizi 1-2 günde sağladıktan sonra detaylı yerleşim için bunu yakınlarınızla paylaşabilirsiniz.
Taşınma ve  eşya yerleştirmenin de ayrı bir sanat olduğunu unutmayın!..
 


Taşınma denen sıkıcı iş...! yazısı, taşınma, nakliyat, taşınma sıkıntısı, evden eve kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı