TAVANLARI HAYAL GÜCÜNÜZDE DEĞİL, SEÇTİĞİNİZ MODEL VE RENGE GÖRE BOYAYIN!
Tavanları hayal gücünüzde değil, seçtiğiniz model ve renge göre boyayın!
Tavanları hayal gücünüzde değil, seçtiğiniz model ve renge göre boyayın! 

Eviniz sizin yaşam alanınız. Bu yüzden evinizin eksikliklerini düşünürken, yenilikler için de kafa yorabilirsiniz. Her geçen gün dekoratif amaçlı pek çok uygulama, yapı marketlere, alışveriş merkezlerine ve sosyal mecralarda kendine yer buluyor. Kafanızın karışması doğal. Fakat ne istediğinizi bildiğiniz zaman, her şey bir o kadar kolay halledilmiş oluyor. Daha modern, daha çarpıcı bir alan, daha farklı bir yaşam alanı oluşturmak isterseniz, bu yenilik tam da size göre.
Şu günlerde en popüler olan uygulama evinizin veya ofisinizin tavanlarında kullanacağınız boya ve duvar kâğıtları. Tavanlar artık eskisi gibi düz beyaz tavan boyasıyla boyanmıyor. Tıpkı duvar boyalarınız gibi renklerle özgürce boyanıyor. Duvar boyalarınız ile uyum sağlaması, ya da duvar boyalarınızı sade bir görünümden uzaklaştırmak için, mekâna canlılık katmak amacıyla tavan boyanızı renkli seçebilirsiniz. Girdiğiniz ortam, bu denli ilgili çekici halde görünecektir. Tavan boyası haricinde, tavana uygun duvar kâğıdı sayesinde bu uygulama şık bir görünüme kavuşuyor. Duvar kaplamanız kullanılan duvar kâğıdı da olabilir, yapıştırmalı tavana özel kâğıtlarla da. Seçeceğiniz modeller ve renklerle beraber dikkat çekeceğe benziyor.
Bu ve benzer uygulamaları yaparken, hangi alanı ne kadar sıklıkla ve hangi durumlarda kullanıyorum? sorusunu sormanız gerekir. Mekâna yeni bir görünüm kazandırırken, çok işinize yarayacak bir düşünce olacak. Çalışma odalarınız, yatak odalarınız, mutfak ve çocuk odaklarınız, hepsinin enerjisi diğerinden farklı. Kullanım amaçları da öyle. Durum böyle olunca, renklerin de burada çok fazla özelliği oluyor. Çünkü renklerin enerjisi odanızın atmosferine kadar etki ediyor. Fiziki ve psikolojik pek çok unsurlar döşeme sırasında önem kazanıyor. Küçük alanları derinleştirmek, büyük alanları daha derin kılmak, canlı veya avangart bir görünüm elde etmenin duygu durumu üzerinde etkisi büyük. Dikkat edilmesi gereken en can alıcı nokta, istediğim fikir evime ya da ofisime ne kadar uygun olur?  
 
 
Ev veya Ofiste Renk Seçimi
 
Bulunduğunuz yeri daha huzurlu bir alana mı dönüştürmek istiyorsanız, yoksa ağır bir şıklıkta mı dursun diyorsunuz?
Alana her girdiğinizde karnınız acıkıyor ya da kendinizi sıkıntılı mı hissediyorsunuz?
Mekânınızın görünüm dar ve basık mı duruyor?
İşte bu ve benzer soruların cevapları dekorunuzun renk seçimiyle alakalı. Öncelikle hangi alanlarda ne kadar zaman geçirdiğinizi düşünüp doğru bir karar vermek gerekiyor. Daha hareketli bir mekândaki renk uyumu ile çalışma odanızdaki renk uyumu arasında oldukça farklıdır. Kimi renkler sizi daha sakin ve daha konsantrasyona sokarken, kimi de sizi hareketli kılacaktır. Bunun için sadece belli başlı kuralları bilmek yeterli. Dekore edeceğiniz alanın nasıl olması konusunda bu tanımlar sizi o renge doğru götürecektir.
Sıcak tonlar her zaman daha yumuşak bir hava katar. Kırmızı, sarı, turuncu. Fakat bunlar alana sıcaklık katarken derinleştiren özelliği de sahiptir. Mesela kırmızı. Adrenalin duygusu yüksek ve heyecanlı bir renktir. Kullanmayı arzu ettiğiniz yerde tamamen uygulamaya müsait değilse, parça olarak duvarınızda yer verebilirsiniz. Soğuk renkler denilen ise mesela mavi, mor ve yeşiller alana daha çok açıklık verir. Mekânın büyük görünümünü arttırır. Beyaz, bej tonları bu yüzden tercih edilmektedir. Genişlik ve rahatlık hissi verir. Huzurlu ve sakin bir alanda yeşili, enerjinizi yüksek tutmak için kırmızıyı, dingin ve bir hava için maviyi, moru ve leylak türlerini, iştah arttıran alanda turuncuyu, oyun odalarında neşe kazandıran sarıyı kullanırsanız farkı hemen anlayacaksınız.

 
 


Tavanları hayal gücünüzde değil, seçtiğiniz model ve renge göre boyayın! yazısı, tavan, tavan boya, tavan boya ustası, tavan boyaları kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı